Salt ‘n’ Pepa with En Vogue – Whatta man

Salt n Pepa with En Vogue

Het is iets voor half twaalf op zomaar een kantoor ergens in de VS. Een aantal dames van middelbare leeftijd haast zich naar binnen voor hun afspraak. De één na de ander stapt volledig opgedirkt de kamer in. Het doet allemaal wat vreemd aan, deze optocht van kantoordames maar al snel wordt duidelijk waarom deze meeting zo gewild is.

Voor het grote kantoorraam verschijnt een glazenwasser. Zijn shirt is uit. Hij is een tikkeltje gespierder dan ik was in die tijd en heeft precies dat wasbordje dat ik ook ambieerde maar waar uiteindelijk een bierbuik voor in de plaats kwam. Hij brengt het flesje diet coke naar zijn mond en laat de kantoormedewerksters likkebaardend achter. “Whatta man!

We bevinden ons opnieuw op zomaar een kantoor ergens in de VS. Een aantal dames van middelbare leeftijd dromt bij elkaar voor het grote kantoorraam. Zij kijken uit op een bouwplaats waar het nét tijd is voor pauze. Een van de bouwvakkers trekt zijn shirt uit. Hij is een tikkeltje gespierder dan ik was in die tijd en heeft precies dat wasbordje dat ik ook ambieerde maar waar uiteindelijk een bierbuik voor in de plaats kwam. Hij brengt het blikje diet coke naar zijn mond en laat de kantoormedewerksters likkebaardend achter. “Whatta man!

Nou eh… eigenlijk niet dus. Want waar ik in mijn hoofd steeds de klanken van het nummer van Salt ‘n’ Pepa & En Vogue hoor, wordt de muzikale omlijsting bij alle commercials op YouTube verzorgt door Etta James. Huh? Maar ik wist toch zeker dat… De clip van het nummer zelf dan misschien?

Geen glazenwasser, geen bouwvakker… Op het almachtige internet vind ik ook geen enkel spoor, geen enkele aanwijzing voor mijn vermoeden. Er is zelfs geen forumtopic dat mijn herinnering bevestigt. Terwijl het natuurlijk perfect paste. De muziek, de beelden, de tekst… Kennelijk heb ik het mij al die jaren dan gewoon verbeeld.

De commercial was hoe dan ook niet nodig om in de hitlijsten succes te behalen. In de Verenigde Staten kwam het zelfs tot plek 3. In ons land moest de gelegenheidsformatie genoegen nemen met de 14de plaats. Voor Salt ‘n’ Pepa was het ook direct de laatste keer dat ze de Top 40 van binnen zagen. Zij hadden een inmiddels een schitterende carrière achter de rug met twee nummer één-hits. Die van En Vogue was halverwege. Drie jaar na hun samenwerking scoorden zij hun allergrootste hit met Don’t let go (love)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *