Mariah Carey – Without you

Mariah Carey - Without you

Ik vond mijn vakantiewerk in de fabriek echt superleuk. Heel ingewikkeld was het niet, dus ik hoefde niet veel na te denken. Gewoon, muziekje op en knallen! En dat was hartstikke prima. Maar helaas moest ik soms ook elders in de fabriek helpen. Vaak vooraan, bij die ene collega die er al honderd jaar werkte.

Een verstokt Sky Radio-fan. En dat was werkelijk de hel. De hele ochtend galmde de ene na de andere mierzoete ballad uit de zéér beperkte playlist van de zender door de fabriekshal. Want we zaten nog lichtjaren vóór de tijd van ‘Tussen 9 en 5 nooit twee keer dezelfde plaat’. De Whitney Houston‘s, Bonnie Tyler‘s, Celine Dion‘s en Mariah Carey’s van deze wereld volgden elkaar dan ook in rap tempo op.

En natuurlijk, ik hád wel eens geopperd om gewoon een leuke radiozender op te zetten. Sterker nog, ik had zelfs wel eens, als ik iets eerder op het werk was, geprobeerd de frequentie aan te passen. Tevergeefs. Binnen no-time had ze door dat ‘haar’ zender niet op stond, en dus werd er weer resoluut overgeschakeld naar Sky Radio. Want nee, die herrie van tegenwoordig, dáár moest ze niets van hebben. Ik kon als broekie dan ook niet veel anders doen dan deze kwelling lijdzaam te ondergaan.

Maar één ochtend werd het me echt te veel. Ik kón niet meer. Wéér Whitney Houston, wéér Mariah Carey. Steeds agressiever sodemieterde ik de stapels plastic bekertjes in de doos en met een steeds groter misbaar smeet ik de dozen vervolgens op de daarvoor bestemde pallets. Tótdat mijn collega vroeg wat er in ‘s hemelsnaam aan de hand was en ik uitschreeuwde: “Aaaarrrggghhh! Die muziek!!! Hou op!!!”

Mijn punt was duidelijk. Verschrikt zei ze: “Nou ja, als je het zó erg vindt, dan kunnen we ook wel een keer jóuw muziek opzetten!” Maar ik was zó geschrokken van mijn eigen actie dat ik niets anders kon zeggen dan een bedremmeld ‘sorry’. Het gevolg laat zich raden. Mariah Carey kwam de volgende ochtend gewoon wéér voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *