Meja – All ’bout the money

Meja - All 'bout the money

Het geluid dat u zojuist hoorde was een jeugddroom die met terugwerkende kracht uit elkaar spatte. Want in 1998 was ik smoorverliefd. Op Meja. Haar engelachtige voorkomen met die stralende glimlach en haar lange, blonde haren, haar jeugdige stem… Had ik geweten dat ze toen al bijna 30 was en daarmee dus verre van een leeftijdsgenootje van mij, dan had ik mijn energie gestoken in een andere, onbereikbare liefde.

Maar zo zag ze er bepaald niet uit toen. Ik vind het dan ook lastig voor te stellen dat zij dit jaar al de 50 aantikte. Een paar weken geleden moest ik opeens aan haar liedje denken, toen wij voor de popquiz in Wapenveld een ronde rondom het thema ‘geld’ bedachten. Maar door haar nummer ging uiteindelijk een streep. Te onbekend. Het vrolijke, lieve liedje bleef echter wel in mijn hoofd hangen.

“Hoe zou het met haar zijn?” dacht ik. En het gaat goed. Héél goed. Ze toerde afgelopen zomer nog door Japan ter ere van haar 25-jarige jubileum als zangeres. Maar ook om het succes van haar nieuwe single te vieren. In de plaatselijke hitlijst veroverde het nummer deze zomer zelfs een plekje in de top 3. En daar stond het dus gewoon tussen I don’t care van Ed Sheeran & Justin Bieber en de laatste single van Madonna. Meja wist zelfs nog door te stijgen naar een gedeelde eerste plaats.

En wij? Wij moeten het voorlopig doen met onze herinneringen. Na Japan keerde ze namelijk weer rechtstreeks terug naar haar thuisland Zweden en plannen voor een toer door Europa heeft ze niet. Wellicht dat dat ook te maken heeft met het beperkte commerciële succes dat ze hier had. Want na haar 8ste plaats in 1998 zou ze bij ons nog maar één keer in de Nederlandse Top 40 terugkeren. En niet alleen, maar in een duet met Ricky Martin. Samen kwamen zij niet verder dan een bescheiden 29ste plek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *