House of Pain – Jump around

House of Pain - Jump around

Het was tijdens onze vakantie in Kos in 2003 elke avond hetzelfde liedje. Na de souvlaki’s, de mixed grills en de gyros doken we steevast dezelfde lokale club in waar dezelfde DJ dezelfde nummers op dezelfde volgorde afspeelde en ze op dezelfde knullige wijze aan elkaar mixte. En hoezeer we ook ons best deden om het te zien: in die week dat wij er waren constateerden we in ieder geval geen enkele verbetering.

Maar zodra hij plaatsnam achter de draaitafel juichten onze harten stiekem. Want het was zó slecht dat het cult werd. En nog steeds als ik het intro van Jump around van House of Pain hoor, hoop ik heimelijk dat híj weer achter de decks heeft plaatsgenomen. Want dát was de plaat waar hij altijd mee begon. En ik moet het hem nageven: hij had gelijk, want als er één intro is dat je direct in de feeststemming brengt, dan is het wel deze.

Of eigenlijk, het intro van Harlem shuffle van Bob & Earl. House of Pain samplede namelijk dat intro voor hun grootste hit. Sowieso zat er maar weinig eigen werk van de Amerikaans-Ierse rappers bij. Jump around hing van samples aan elkaar. Maar ze wisten het wel te smeden tot een smakelijk geheel.

En onze Griekse held sprong er in zijn liveset vervolgens bovenop. Eerst met Jump! van Kris Kross om door te pakken met Ice ice baby. En na anderhalf uur sloot hij de avond af met Gangsta’s paradise en I’ll be missing you. Pas na het horen van de laatste tonen van die plaat gingen wij door naar de volgende tent.

Het groeide uit tot het thema van die heerlijke tijd die wij die zomer in dit zonnige oord mochten beleven. Ter ere van deze DJ heb ik dan ook de zéér gelimiteerde Kos 2003-CD uitgegeven. Alle 21 nummers uit zijn set in exact dezelfde volgorde. En had ik het gekund, dan had ik ze óók nog op exact dezelfde beroerde wijze aan elkaar gemixt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *