Keizer & De Munnik vs. Nick & Thomas

Keizer & De Munnik vs Nick & Thomas

Je kon ze eind jaren ’00 gewoon in het Gelredome bewonderen: Lionel Richie in 2008, Diana Ross in 2009 en Sting in 2010. Een rijtje waar de gemiddelde muziekliefhebber de vingers bij af zou likken. Zóveel jaren pophistorie, zulke gigantische iconen. Het was de organisatie van Symphonica in Rosso er dus alles aan gelegen om aan dit illustere rijtje een waardige opvolger toe te voegen. En die vonden ze in… Nick & Simon.

In augustus, twee maanden vóórdat de concerten zouden plaatsvinden, ontstond er echter ophef. Diverse media meldden dat de twee Volendammers uit elkaar zouden zijn. Twee dagen later vertelde een lachende Simon bij radio 2 echter dat daar helemaal niets van waar was. Om wat extra (muzikaal) gewicht in de strijd te kunnen gooien, hadden zij namelijk Acda & De Munnik benaderd voor een gastoptreden. Ter promotie van hun evenement waren zij vervolgens ‘vreemd gegaan’ en hadden met hen twee singles opgenomen. Kijk me na van gelegenheidsduo Keizer & De Munnik en Sterker nu dan ooit van Nick & Thomas.

Stunt geslaagd. Want alle vier de concerten werden uitverkocht en 120.000 mensen zagen in oktober 2011 hoe Nick & Simon, samen met een 40-koppig orkest, de 3 J’s, The Voice of Holland runner-up 2008 Pearl Jozefzoon én dus Acda & De Munnik de aanvankelijk sceptische pers toch aan het juichen kreeg.

De strijd  om de best presterende single was toen allang beslecht. In de iTunes-hiltlijst en de Single Top 100 stond de single van Nick & Thomas twee weken op één en hoewel ze de week erna werden afgelost door hun tegenstrevers zouden ze het uiteindelijk langer volhouden. Alleen in de Nederlandse Top 40 waren de meeste punten voor Keizer & De Munnik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *