NKOTBSB – Don’t turn out the lights

NKOTBSB - Don't turn out the lights

Het moet toch de droom geweest zijn voor vele tienermeisjes uit de jaren ’90. Twee van de grootste boybands uit die tijd die de handen ineen sloegen, gezamenlijk nieuw materiaal uitbrachten en óók nog eens samen op tour gingen. Toch wisten zij onze hitlijsten niet te bereiken.

Het begon in 2010, toen de Backstreet Boys opeens op het podium verschenen tijdens de tournee van New Kids On The Block, toen al omgedoopt tot NKOTB. Samen zongen ze I want it that way. Direct begon de geruchtenmachine te draaien. Zou dit een vervolg krijgen? En ja hoor… de zomer daarop stonden ze op diverse podia in Noord Amerika en vanwege het enorme succes werden Europa, Australië en Azië aan het reisschema toegevoegd. Maar niet vóórdat zij als NKOTBSB een gezamenlijke single hadden uitgebracht.

De tournee was immens succesvol: toen zij hem na meer dan een jaar afsloten op de Filippijnen, was er met de 51 shows meer dan 75 miljoen dollar verdiend. Ze stonden daarná nog één keer als NKOTBSB op de bühne in hun thuisland en hoewel er plannen waren voor méér optredens, is het er niet meer van gekomen.

Maar waar de tour de kassa’s deed rinkelen, bleef commercieel hitsucces achter. Het (compilatie)album met nummers van zowel Backstreet Boys als NKOTB, twee gezamenlijke nummers en een mash-up, haalde met name in het Amerikaanse continent de charts. In Europa kregen ze alleen een notering in Spanje. In Nederland haalde het de albumlijsten helemáál niet. De kritiek was met name dat ze nog veel te veel leunden op het ‘oude’ geluid. Best aardig voor hun vroegere fans, maar niet innoverend genoeg om de nieuwe generatie te boeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *