The Kelly Family – Fell in love with an alien

The Kelly Family - Fell in love with an alien

In de jaren ’90 was er werkelijk níemand die ik kende die de Kelly Family leuk vond. Het was natuurlijk ook te heikneuterig voor woorden. Zo’n gezellige familie met zingende kindertjes, allemaal gehuld in jute zakken en stuk voor stuk véél te lang haar. En met hun muziek hoefde je echt niet aan te komen bij je vrienden. Toch stonden ze in 1996 zes weken op één en hadden ze daarná nog eens zes hits.

En dan waren we niet eens het enige land waar ze succes hadden. In Duitsland gingen hun albums helemáál als warme broodjes over de toonbank en tijdens een promotietour voor hun album Over the hump traden ze in Wenen op voor 250.000 uitzinnige fans. Maar wie waren dan die fans? Vooral vrouwen blijkbaar, én kinderen. Niet de doelgroepen waar ík op dat moment veel mee omging. Maar zij waren het die The Kelly Family aan die nummer één-hit hielpen.

Hoewel The Kelly Family uiteindelijk zou uitgroeien tot een van de meest iconische acts uit de nineties, stonden ze al véél eerder op de bühne. Sterker nog: in 1979 behaalden ze een tweede plek in de Nederlandse Top 40 met David’s song. Een nummer dat ik pas leerde kennen nadat DJ Sakin & Friends er een voor mij destijds wat acceptabeler versie van hadden gemaakt. Al móet ik bekennen dat het nummer van The Kelly Family, in tegenstelling tot de bewerking van de Duitse DJ, inmiddels tóch mijn Spotify-lijst met oude en nieuwe klassiekers is binnengedrongen. Want… ik vind het bést mooi.

En ach… vorige week verloor de familie Barby Kelly. Vernoemd naar haar moeder die in 1982 ook al op zeer jonge leeftijd het leven liet. Barby was wegens ziekte sinds 2002 niet meer bij de groep betrokken en moest de revival die zij haar familieleden afgelopen jaren beleefden, vanaf de bank bekijken. Toch kan ze terugkijken op een imposante carrière: gedurende de hoogtijdagen maakte zij wel degelijk deel uit van de familie: zo was zij onder andere te zien in de clip van Fell in love with an alien. Ze werd uiteindelijk 45 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *