Naughty by Nature – Hip Hop Hooray

Naughty by Nature - Hip Hop Hooray

Van mijn vorige blog is het slechts een kleine stap naar… Naughty by Nature. Het was namelijk een van de acts die tijdens de tournee van de gelegenheidsformatie op het podium stond. De hiphop-mannen waarvan ik na lang twijfelen, in een vlaag van verstandsverbijstering, tóch besloot om hun laatste hit op cassettebandje op te nemen. Een beslissing waarvan ik vervolgens gedurende de volledige levensduur van dat bandje spijt had. Het kreeg de twijfelachtige eer van meest doorgespoelde nummer in mijn collectie ooit.

Vraag mijn vrienden naar mijn relatie met ‘hee-ho’-roepende dance-festivalgangers en ze zullen zeggen dat áls ik de mogelijkheid had gehad, er een hoop slachtoffers waren gevallen. Echt, rot op, ga lekker op het MegaPiratenFestijn, tijdens carnaval of in de Skihut lopen schreeuwen, maar ga niet de set van de DJ verzieken met je achterlijke geblèr. Het opnemen van Hip Hop Hooray was dan ook waarschijnlijk níet mijn meest slimme zet.

Zeker niet, omdat mijn opname ook gewoon begon met ‘Hee Ho’. Voor mij sindsdien hét signaal om die FFWD-knop in te drukken. Kon ik dát ook maar doen met die idioten die mijn festivalervaring compleet plachten te verwoesten. En daarin ben ik niet alleen… ik heb medestanders. Zo is er een anti hee-hoo Facebook pagina en zie ik nog wel eens iemand met een speciaal ontworpen shirt rondlopen. En er was zelfs een festival waar met borden duidelijk werd gemaakt dat dergelijk onnodig geroep verboden was.

Maar goed, laten we de mannen van Naughty by Nature niet afrekenen op die ene plaat. Want zeker in hun thuisland waren ze méér dan dat. Richting wereldfaam geschoten door plaatsgenoot Queen Latifah wisten ze met maar liefst tien platen de Billboard Hot 100 te bereiken. Aan de andere kant van de oceaan viel de oogst wat dat betreft nogal tegen: naast Hip Hop Hooray hadden ze nog één andere hit. O.P.P.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *