The stage is yours: Aaron Carter – I want candy

Aaron Carter - I want candy

Door Ben Striesenou – In de jaren ‘90 kwam menig tiener voorbij in de Top 40. Denk bijvoorbeeld aan de jonge leden van The Kelly Family, Kris Kross of de gasten van Hanson. Een van de jongste artiesten ooit was echter toch wel Aaron Carter. Hij was 9 jaar toen hij in 1997 de Top 40 binnenkwam met Crush on you.

Hij had een goed voorbeeld aan zijn broer Nick, die als lid van de Backstreet Boys als tiener de charts bestormde in de jaren ‘90. Al lukte het Aaron niet in thuisland Amerika. Van de 14 solo-singles die hij uitbracht tussen 1997 en 2004 kwamen er maar drie in de Billboard Hot 100. Crush on you werd in de rest van de wereld echter wel een gigantisch succes. Het bereikte onder andere plek 18 in de Top 40. Van zijn debuutalbum verkocht Aaron Carter daarnaast meer dan een miljoen exemplaren. Maar het was uiteindelijk niet zijn debuutsingle die mij is bijgebleven, maar de laatste single die bij ons de charts haalde : I want candy uit 2000.

Misschien omdat ik het herkende van de jaren ‘80 new wave-band Bow Wow Wow die er een hit mee hadden in 1982. Maar het origineel van het nummer komt uit 1965, en is geschreven door de heren Bert Berns, Jerry Goldstein, Bob Fieldman en Richard Gottehrer. Als beatgroep The Strangeloves scoorden zij met deze single een top 10-hit in Canada en nummer 11 in Amerika.

Ze bouwden het nummer op rond de zgn. ‘Bo Diddly’-beat. Een zeer herkenbaar ritme dat ooit werd geïntroduceerd door R&B-artiest Bo Diddly. Andere hits met hetzelfde ritme zijn bijvoorbeeld Faith van George Michael en Desire van U2. Het drietal was later verantwoordelijk voor de 60’s-hit Hang on sloopy van de hiervoor speciaal in het leven geroepen band The McCoys.

Engeland leerde I want candy kennen door een cover van Brian Poole & The Tremeloes. Een laatste noemenswaardige cover is van ex-Spice Girl Melanie C uit 2007, opgenomen voor de gelijknamige film met in de hoofdrol Carmen Electra. Het nummer werd echter geen hit in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *