Simon Webbe – No worries

Simon Webbe - No worries

Noem het een goed voornemen, noem het vluchten, maar op Tweede Kerstdag 2005 hakte ik de knoop definitief door. Het jaar erop zou ik in september afreizen naar Midden Amerika. Weg wilde ik van de duisternis na mijn zojuist verbroken relatie, weg van mijn geordende leventje, weg uit mijn dorp. Het avontuur tegemoet! En ik zág wel of ik ooit thuis kwam!

Nou ja… Erwins will be Erwins. De eerste acht weken lagen gewoon vast: ik zou in Antigua, Guatemala, vier weken een cursus Spaans volgen en vervolgens vier weken vrijwilligerswerk doen in een weeshuis. Gedurende die acht weken zou ik logeren bij een gastgezin. Ook de terugvlucht lag vast. 12 januari 2007 zou ik weer naar Nederland vliegen vanuit het verderop gelegen Costa Rica. En ik had óók al de route uitgestippeld die ik daarheen zou volgen, inclusief alle bezienswaardigheden die ik wilde aandoen. Thuis was daarnaast eveneens alles geregeld. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan tijdens zo’n avontuur 😉

En toch sloegen regelmatig de zenuwen toe in de aanloop naar die datum. Mede omdat ik ook nog een scriptie af moest maken die alles behalve soepeltjes verliep. Maar het bleef als een mantra in mijn hoofd hangen: No worries.

Toevallig, of misschien ook wel helemaal niet, was dat nummer van Simon Webbe precies in die periode een hit. Het kwam de Top 40 binnen toen ik nét die grote beslissing had genomen en het liedje bleef bij me tot juni van dat jaar, met als hoogste positie een tweede plek in onze nationale hitlijst.

Simon Webbe begon zijn carrière bij de boyband Blue, het meest bekend van hun nummer één-hit met Elton John. Maar dat was lang niet hun enige succes. Ze zijn verantwoordelijk voor maar liefst zeven Top 40-hits, waaronder ook een duet met een andere legende: Stevie Wonder. In 2005 liep het succes echter terug. Er verscheen nog een Best of en toen ging de groep uit elkaar om op advies van Sir Elton ieder een solocarrière na te jagen.

Alleen die van Simon Webbe zou uiteindelijk echt van de grond komen. Vooral in Engeland dan. Hier zou hij na No worries nog maar één keer de Top 40 halen. En toevallig, of misschien ook wel helemaal niet, was dat nummer precies een hit toen ik terugkwam. Een toffe ervaring rijker en met een stuk meer zon in mijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *