Marco V – Simulated

Marco V - Simulated

Poeh… dat was nogal een rij daar voor de Jaarbeurs Utrecht. Een gigantische slinger van mensen uit allerlei windstreken stond opgesteld voor de ingang. Allemaal braaf te wachten tot de deuren zich openden. Moesten wij dáár achteraan sluiten? En die warm-up set dan? Geheid dat we die dan gingen missen.

Maar gelukkig, we ontdekten een zijdeurtje waar mensen met tickets als de onze zó het gepeupel voorbij konden lopen. We konden in één ruk doorstomen naar de main stage. Daar stond Armin van Buuren al te draaien. En met een paar seconden voelden we ons weer begin 20. De kenmerkende sound van de trance uit die tijd knalde nu, anno 2019, opnieuw uit de speakers. En wederom van ouderwets vinyl.

Herinneringen borrelden naar boven. Herinneringen aan festivals als Trance Energy, waar wij zo’n beetje tot het vaste meubilair behoorden. Livesets van namen als Johan Gielen, Rank 1, Push en hee… wie hoorden we daar? Marco V. O ja… Marco V, met die enorme festivalknaller: Simulated.

Marco V, geen Duitser, geen Brit, maar gewoon uit de Hollandse klei getrokken, begon als resident DJ van de beroemde Danssalon in Eindhoven. Zijn naam begon rond te zoemen in de scene toen hij samen met Benjamin Bates als de Southside Spinners Luvstruck uitbracht. Het plaatje haalde in 1999 de Nederlandse Top 40 nét niet maar het leverde hem wel een uitnodiging op voor Innercity 2000.

En dat festival betekende zijn doorbraak. Hij viel op omdat hij steviger draaide dan zijn collega trance-DJ’s. Perfect geschikt als headliner dus. En hij werd al snel een graag geziene gast op festivals. Hij wist met zijn stijl zelfs een plekje te veroveren op Sensation Black en daarmee behoort hij tot een select groepje dat zowel op Sensation Black als Sensation White draaide.

Zijn debuutsingle kreeg overigens nog een tweede leven toen de Klubbheads er een remix van maakten. Met dan eindelijk tóch een notering in de Top 40 kreeg de klassieker in 2005 alsnog de erkenning die het verdiende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *