Sin with Sebastian – Shut up (and sleep with me)

Sin with Sebastian - Shut up (and sleep with me)

Tot twee keer toe was hij met een ander het commerciële avontuur aangegaan. Tot twee keer toe bleef een doorbraak echter uit. Beide keren omdat de ander uiteindelijk niet gemotiveerd genoeg bleek. Dus vormde hij de derde keer uit frustratie dan maar een duo in zijn eentje: Sin with Sebastian.

Sebastian Roth vertrok vervolgens vanuit zijn thuisland Duitsland naar Londen, waar een vriend met een professionele studio hem een dag studiotijd cadeau gaf. Een mogelijkheid die hij met beide handen aangreep: hij maakte de remix van Shut up (and sleep with me) en leurde net zo lang bij de platenlabels tót er eentje het aandurfde om het als single uit te brengen.

Een schot in de roos. Want eindelijk was daar dan die zo gewilde doorbraak, gevolgd door internationaal succes. De eurodance-plaat werd een nummer één-hit in Oostenrijk, Polen, Spanje, Finland en zelfs in Mexico. In andere, voornamelijk Europese landen bereikte het daarnaast minstens de Top 10. Hier werd het een flinke zomerhit. Het kwam in juli 1995 de Nederlandse Top 40 binnen en schopte het uiteindelijk tot de vierde plaats.

Zijn plotselinge bekendheid opende deuren. Zo dook hij in 1997 zelfs de studio in met schlager-veterane Marianne Rosenberg. Wellicht geschrokken van het eindresultaat hoorden we daarna tien jaar niks meer van Sin with Sebastian. Totdat er op zijn Youtube-channel een teaser verscheen van een nieuwe single. De Nike Air Max konden echter in de kast blijven, want in deze samenwerking met de Duitse gitarist Tom Steinbrecher tapte hij uit een héél ander vaatje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *