Solid HarmoniE – I want you to want me

Solid HarmoniE - I want you to want me

Het is even aan mij voorbij gegaan, de comeback van Solid HarmoniE in 2014. Maar ze waren er écht, compleet met nieuwe single en een aantal optredens, waarvan twee op een groot (90’s-)festival. Met nieuwe energie en met enigszins aangepaste choreografieën – de dames waren ook geen 20 meer – deelden zij hun terugkomst met hun fans.

In Nederland. Dat wel. Want nergens was de van origine Engelse band zo succesvol als hier. In de meeste landen kwamen zij niet verder dan het predicaat ‘eendagsvlieg’. Enkel de single I want you to want me haalde in meer landen dan ons land en hun thuisland de hitparades. In Nederland hadden ze hun hoogste notering: ze kwamen tot plek 4 in de Top 40.

De weg naar succes lag bij de oprichting echter nog volledig open. De formatie was bedoeld als vrouwelijke tegenhanger van de populaire boybands NSYNC en Backstreet Boys. En ze hadden het klimaat mee. De girlpower van de Spice Girls echode nog na in de charts: vrouwelijke popgroepen waren populairder dan ooit.

Desondanks flopte hun eerste single Got 2 have ya. En terwijl ze zich beraadden op een nieuwe sound, verliet een van de meiden ook nog eens de band om voor haar zieke moeder te zorgen. Naarstig zochten de overgebleven leden naar een vervanger. Die werd gelukkig snel gevonden, en toen haar voorgangster na het herstel van haar moeder weer terugkeerde, waren ze met z’n vieren.

In die samenstelling, én dankzij de bijdrage van de liedjesschrijver die Ace of Base en de Backstreet Boys al aan de nodige successen had geholpen, braken ze in 1997 in Nederland en Engeland alsnog door met I’ll be there for youEn met de opvolger haalden ze dus ook de charts in andere landen. En hun comebacksingle? Het feit dat jullie hem waarschijnlijk nu voor het eerst gaan horen, heeft er ongetwijfeld mee te maken gehad dat zij één jaar later alweer voor het laatst op het podium stonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *