The Stage is Yours: Tim Akkerman

Tim AkkermanIn ‘The Stage is Yours’ krijgen onze volgers een podium om een lans te breken voor hun favoriete artiest. Met dit keer: redactielid Niek Scholten – Vandaag wil ik het hebben over deze ondergewaardeerde zanger hebben. Althans, ik vind dat hij ondergewaardeerd wordt. Het begon rond het jaar 2000/2001 volgens mij. Ik zat thuis, moest wat klusjes doen en had op de achtergrond MTV aan staan.

Tijdens het opruimen hoorde ik op de tv een lekker pakkend deuntje voorbij komen. Ik snelde naar de woonkamer en zag vier jonge mannen staan die speelden op een danswedstrijd. Toen de zanger begon met zingen was ik verkocht. Wát een stem! En wát een lekker nummer was dit. Ik was ongeveer 20 jaar en dit werd de jaren erop mijn slogan. Just the way I do vond ik toen goed bij mij passen.

Jullie raden het al: het gaat over Tim Akkerman. Tóen nog de frontman van de Haagse formatie DI-RECT. Na nog wat steviger nummers kwam daar het nummer Inside my head. En waar ik normaal gesproken écht van de rock houd, raakte dit nummer mij. Ik kocht zelfs een aantal CD’s van hen, die nu nog steeds tussen Metallica, AC/DC, Dragonforce, het oude werk van de Peppers, Nirvana, en noem maar op staan.

Toen hij in 2009 de band verliet om solo te gaan vond ik dat zeer jammer. Ik was niet meer zo enorm enthousiast over DI-RECT als in die eerste paar jaar, maar bij deze band wist je het maar nooit. Ach… en ik was er van overtuigd dat we nog veel van meneer Akkerman zouden horen.

Helaas bleek het anders te zijn. Ik hoorde een aantal jaar niets van hem. Af en toe hoorde ik wat op de radio, maar verder niets. Dit kan natuurlijk aan mij hebben gelegen, omdat ik niet echt naar hem gezocht heb.

Totdat ik een aantal jaar geleden een post op Facebook zag van een vriend van mij. Die was naar een (huis)concert van Tim Akkerman geweest. Het prikkelde mij om toch weer even zijn muziek te gaan luisteren. Ik was blij verrast. Wat een geweldige stem en wat een mooie liedjes zeg. Oké, het zijn niet veel knallende gitaren meer, maar zeer prettig om te luisteren als je iets rustigs wil.

Waarom deze man nog geen grote hit heeft gescoord met zijn nummers zal wel aan mijn smaak liggen. Helaas heb ik hem nog nooit live gezien door omstandigheden, maar hij staat zeker hoog op mijn lijst. Daarom wil ik via deze weg graag zijn muziek met jullie delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *