Sonic Surfers feat. Jocelyn Brown – Take me up

Sonic Surfers feat. Jocelyn Brown - Take me up

Het is een van de grande dames van de soul. En uit haar nummers werd in de jaren ’90 gretig geput in de wereld van de eurodance. Haar Love’s gonna get you vormde zelfs de basis voor maar liefst drie grote hits. Want zowel Moby, Snap! als Bizarre Inc gebruikten een sample uit die plaat.

En stuk voor stuk scoorden ze er grote hits mee. Het betekende de revival van de carrière van Jocelyn Brown die eind jaren ’80 toch wat leek uitgedoofd. Na Always there stond ze opeens weer volop in de belangstelling.

Right Said Fred meldde zich, Jamestown vroeg haar voor de vocalen van zijn ode aan alle soul zangeressen en met Raúl Orellano behaalde ze een top 10-notering met Gipsy rhytm. Uit Nederland kwam vervolgens een verzoek van Sonic Surfers. Ze hadden wat aan succes mogen ruiken met Beat of Zen, maar wilden nu écht een grote hit scoren. De grootste troef die ze daarbij inbrachten was natuurlijk MC Pryme. De rapper had namens King Bee met Back by dope demand net daarvóór een geweldige clubklassieker op zijn naam gezet.

En ze hadden beet. Jocelyn Brown wilde haar vocalen wel lenen aan een single van de dance-act. Dat werd Take me up. Een eurodance-nummer ten voeten uit. Stoere raps, catchy melodietje en een goede beat, en dát dan gecombineerd met de krachtige zang van de souldiva.

Het bleek inderdaad de sleutel tot de top 10-notering waar de Sonic Surfers zo op hadden gehoopt. Maar ondanks de internationale uitstraling, bleef het succes slechts beperkt tot de Lage Landen. Maar het betekende wel de definitieve doorbraak van de dance-act in ons land. Want het album dat volgde verkocht uitstekend en toen ze zich in 1994 opnieuw meldden met Don’t give it up bleek het wederom in de smaak te vallen: ze scoorden hun grootste hit. Voor Jocelyn Brown liep het anders: hoewel ze nog lang in de house-wereld actief bleef, bereikten haar nummers niet meer de Top 40.

2 gedachten over “Sonic Surfers feat. Jocelyn Brown – Take me up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *