Starmaker – Damn I think I love you

Starmaker - Damn I think I love you

Zat ik gekluisterd voor de buis toen de nieuwe boy & girlgroep zich voor de ogen van Nederland ontvouwde? Nee, ik heb niet alles gekeken. Na Big Brother II was het nieuwtje er wel een beetje af, maar in de wandelgangen kreeg ik toch nog het nodige mee. Starmaker was een hit onder tieners, maar tot die doelgroep behoorde ik tot mijn spijt inmiddels niet meer.

12 jongeren in het Big Brother-huis, op zoek naar een carrière in de muziekbusiness, die door middel van workshops en zanglessen vorm moest krijgen. De bedoeling was dat er uiteindelijk zes over zouden blijven maar omdat zowel de deelnemers als het publiek de boel liever bij elkaar hielden, werden het er zeven. De carrière kreeg vervolgens een kickstart met Damn I think I love you, want de single kwam binnen op één.

Hadden ze daarna maar besloten om ‘Starmaker’ te blijven heten, want dan hadden ze de mannen van Kopspijkers een mooie hak gezet. De cabaretiers stootten de band namelijk van de hoogste positie met hun parodie I wanna be a one day fly. Een protestlied tegen het soort gehypete bandjes als Starmaker.

Maar ze bewezen allerminst een one day fly te zijn. Want nadat ze hun naam hadden veranderd naar ‘K-Otic’ scoorden ze nog 6 hits. Vooruit, in een bijzonder kort tijdsbestek, dat wel. De singles werden in de markt gepompt met een gemiddelde van één per maand. Vermoedelijk omdat de producers ook wel het idee hadden dat deze successtory wel eens rap kon eindigen. Maar toch, ook een tweede album, dat een jaar na hun avontuur verscheen, bleek nog goed genoeg voor twee hits waarvan I surrender de grootste was.

Uiteindelijk bleek Sita Vermeulen de enige die aan het avontuur nog een enigszins succesvolle muzikale carrière overhield. Niet lang na de formatie van Starmaker, verliet zij de formatie en ging solo. Met Happy had ze haar grootste persoonlijke hit. Vrijwel direct gevolgd door Lopen op het water. Een duet met Marco Borsato dat geschreven was ter ere van het huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Beide singles behaalden de nummer één-positie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *