Tatjana Simic – Santa Maria

Tatjana Simic - Santa Maria

En ik altijd maar denken dat Tatjana, dé Tatjana, maar één klein hitje had gehad. Toevallig, net nadat Flodder 3 in de bioscopen verscheen, één single, die meeliftend op de laatste golven van de eurodance een uiterst bescheiden 33ste plaats in de Nederlandse Top 40 wist te behalen in 1995.

Ze blijkt echter een ware hitmachine te zijn geweest. In haar carrière behaalde ze zes keer de belangrijkste hitlijst van Nederland. En reken je ook de Tipparade-platen mee, staat de teller zelfs op negen. Met haar grootste hit in 1988 toen ze samen met Gerard Joling Can’t take my eyes off you zong en zelfs wist door te stoten naar de zesde plek.

Ach Tatjana… het was de natte droom van veel puberjongens. Alleen, ík had er niet zoveel mee. Het was me allemaal net iets té. Iets té vaak in de Playboy, iets té vaak zonder kleren op covers of in kalenders. Iets te vaak bloot in films. Er was maar weinig meer dat je aan de verbeelding kon overlaten.

Misschien was het ook anders geweest als ik een paar jaar eerder was geboren. Toen ik me serieus voor vrouwelijk schoon ging interesseren zat ze voor iemand van mijn leeftijd immers al dik tegen de houdbaarheidsdatum aan. Laat staan toen ik haar vocale kwaliteiten leerde kennen in 1995. Was ze gewoon al ouder dan 30 😮

Neemt niet weg dat ik haar liedje wel kon waarderen. Het was lekker zomerse niets-aan-de-hand-muziek die niet zou misstaan in de Q-Music Top 500 van de Zomer. Maar haar muzikale carrière lijkt compleet te zijn vergeten. Inclusief dit vrolijke eurodance-plaatje. Dus gaan we nog één keer terug naar Santa Maria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *