Titiyo – Come along

Titiyo - Come along

Het was haar halfzus die Titiyo de muziekbusiness in trok. Neneh Cherry nodigde haar medio jaren ’80 uit in haar studio om samen te zingen. Een paar jaar later had ze haar eigen band, zong ze in het achtergrondkoor van onder andere Army of Lovers en tekende ze een platencontract. Dat contract leverde haar het eerste hitsucces op in haar thuisland Zweden.

Het duurde tot 2001 voordat zij het volgende hoofdstuk in haar carrière kon openslaan: een internationale hit. Haar vierde album, geproduceerd door onder andere Peter Svensson van The Cardigans, werd vooraf gegaan door de gelijknamige single: Come along. Hoewel het de top 10 nét niet haalde, stond het maar liefst 16 weken in de lijst.

En ook ik viel voor de plaat. Het was bluesy maar tegelijkertijd dansbaar, het had een nieuwe, frisse sound, maar klonk tegelijkertijd alsof het afkomstig was van een bakelieten schijf. Maar boven alles had het die heerlijke, zonnige vibe waardoor het uitgroeide tot de zomerhit waarmee wij de zangeres leerden kennen.

Een vervolg in ons land zat er echter niet in. 1989 haalde nog wel de Tipparade maar alles wat daarná uitkwam bereikte ons land niet meer. En inmiddels is Titiyo terug bij haar Zweedse roots. Sinds 2013 zingt ze volledig in de Zweedse taal en keerde ze logischerwijs niet meer terug in de buitenlandse charts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.