Rammstein – Puppe

Rammstein - Puppe

Ik kwam natuurlijk al eerder uit voor mijn toch wat a-typische liefde voor Rammstein. Maar had mij destijds verteld dat ik ooit eens bij een concert aanwezig zou zijn en ik had je waarschijnlijk niet serieus genomen. Maar afgelopen maandag stond ik er dan toch écht. Een toevalligheidje. Collega-redactielid Niek grapte afgelopen donderdag dat hij nog een kaartje over had. En opeens sloeg de twijfel toe.

Want zo’n Rammstein-concert moest toch een hele belevenis zijn, met fantastische visuals en veel vuurwerk. En zó slecht vind ik hun muziek echt niet. Op zoek naar een excuus om het niet te doen kon ik ook helemaal niets bedenken. Zelfs de inmiddels door alle uitgestelde feestjes vol gelopen agenda sputterde niet tegen. En dus zat ik op maandagmiddag in de auto, op weg naar Nijmegen.

En het wás indrukwekkend. De trouwe fans hadden geen woord gelogen over al het spektakel. Ik heb staan genieten. Maar het meeste indruk maakte toch wel Puppe. Want wie bedenkt het nou om live op het podium een immense kinderwagen in de fik te steken? Een impressie (braaf als ik ben níet van mijzelf):

Het zal niet bepaald de eerste keer zijn geweest dat Rammstein dit deed. Maar dát, in combinatie met de heftige tekst deed mij de rillingen over het lijf lopen. En ja, er stond wel méér in de brand afgelopen maandag. Maar een object dat zo’n beetje symbool staat voor onschuld in haar puurste vorm, zó laten opgaan in vlammen… 😮

Terugkijkend ben ik blij dat ik het heb meegemaakt. En hoewel we er al vroeg waren en dus lang moesten wachten én we vervolgens óók eerst nog eens drie kwartier klassiek pianogepingel moesten doorstaan, was het absoluut de moeite waard. Al miste ik, samen met veel andere fans, die avond wél hun nieuwste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.