De Platenkast van mijn Vader – Rene and His Alligators

Als opmaat naar, alweer, de tweede popquiz van de 60 en 70’er jaren, neem ik wederom een duik in mijn platenkast. Deze keer beland ik in de Haagse popscene van begin jaren zestig. Met maar liefst 2000 verschillende bandjes was deze toonaangevend in Nederland. Ik beperk me tot bandjes die toen de middelmaat ontstegen, om daarna min of meer terug te keren naar de anonimiteit. Deze week: René and His Alligators.

In 1958 richtte René Nodijk een van de eerste rock-‘n-roll groepen op van Nederland: de Rockin’ Sensation Boys. Na diverse meningsverschillen verliet hij de band. Echter, omdat de overgebleven bandleden de naam claimden noemde hij zijn nieuwe band ‘The Alligators’. Dit had hij afgeleid van de hit See you later alligator van Bill Haley.

Later werd de naam veranderd in ‘René and his Alligators’. De band, waarvan onder andere Hans Vermeulen (Sandy Coast) en Cesar Zuiderwijk (The Golden Earrings) tijdelijk deel uitmaakten, maakte muziek à la The Shadows en The Ventures.Hun bekendste nummers waren Guitar Boogie. Een plaat die jarenlang fungeerde als herkenningsmelodie van het Veronica-radioprogramma Goud van Oud. Het was een bewerking van het overbekende In the mood van Glenn Miller. Allebei hier te beluisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *