Passion Fruit – The rigga-ding-dong-song

Passion Fruit - The rigga-ding-dong-song

Door Ben Striesenou – Zeg je jaren negentig, dan zeg je eurodance. Acts als 2 Unlimited, 2 Brothers on the 4th Floor en Culture Beat hadden in het begin van de jaren ’90 vele top 10 hits. Een paar jaar later kwamen er ook acts bij die wat minder serieus waren, zoals Aqua, Captain Jack en Toybox. Passion Fruit uit Duitsland voegde zich in 1999 bij dat rijtje. Maar aan hun carrière kwam na twee jaar abrupt een einde, door iets dat niet was voorzien.

Het bestaan van de groep is te verdelen in twee periodes, 1999-2000 en 2000-2001.
Bij de oprichting bestond de groep uit de dames Blade (Manye Thompson), Dawn (Viola Schubbe), Pearl (Carla Sinclair) en MC Steve (Mario Tub). Hun eerste single was het vrolijke The rigga-ding-dong-song en bereikte in Nederlandse Top 40 de 15de plek. Het belandde uiteindelijk in 14 landen in de hitparades, een leuke hit dus.

Ondanks dit succes stopte MC Steve in oktober 1999. Mede door spanningen binnen de groep besloot de platenmaatschappij het project vervolgens stop te zetten. Het management van de groep wilde echter wél doorgaan en ging op zoek naar een nieuwe line-up.

Zij vonden drie nieuwe zangeressen: María Serrano-Serrano, van Spaanse afkomst, en Nathalie van het Ende en Debby (Deborah) St. Maarten, beiden uit Nederland. De naam Passion Fruit behielden ze om zo voort te kunnen bouwen op het succes van The rigga-ding-dong-song. In april 2000 verscheen het album Spanglish Love Affairs met daarop de singles Wonderland en Sun fun baby. De Top 40 werd echter niet gehaald.

Er werd toegewerkt naar een nieuw album. Maar op 24 november 2001 sloeg het noodlot toe. Na een optreden in Leipzig vlogen de dames van Berlijn naar Zürich. Om 22.08 stortte hun vliegtuig neer, op vier kilometer van de landingsbaan. 24 van de 33 inzittenden kwamen om het leven, onder wie María Serrano-Serrano en Nathalie van het Ende. Samen met acht anderen overleefde Debby St. Maarten de ramp, zij het zwaargewond. Ze onderging in de maanden erna liefst 9 operaties, maar bleef leven. Het betekende opnieuw een voortijdig einde voor Passion Fruit, alleen dit keer definitief.

In december kwam hun allerlaatste single I’m dreaming…of a winter wonderland uit. De opbrengsten daarvan gingen naar de slachtoffers en de overlevenden van de crash. Debby St. Maarten probeerde na jaren van revalidatie in 2006 nog wel een solocarrière te starten, maar deze kwam nooit van de grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *