Dynamic Base – Africa

Dynamic Base - Africa

Het project 90’s Dance vorderde gestaag. Zo gauw als het maar even kon, trok ik mij terug op de zolderkamer, om daar tussen het Hyven door mijn immense project te voltooien. En hoewel ik mij af en toe in bijzondere bochten moest wringen om in Kazaa Lite dat ene nummer te vinden, lukte het me om ze allemaal te verzamelen. Op een enkeling na: Africa van Dynamic Base was zo’n plaatje. En ik had hem óók niet op single.

De Duitse eurodance-groep had in 1993 kosten noch moeite gespaard voor het nummer. Het iconische New Year’s Day van U2 moest er zelfs aan geloven om die hit te forceren. De gewenste doorbraak bleef echter uit. Misschien ook wel juist dóór die legendarische sample. Immers, van dat soort monumenten werd je, zéker als dance-act in die tijd, geacht met je klauwen af te blijven. Ik dacht daar echter anders over: ik vond het een fantastisch nummer.

Africa werd alleen geen grote hit in Nederland. Met als hoogste positie plek 21 verdween het plaatje na 5 weken alweer uit de Nederlandse Top 40. Maar daarmee deden ze het in ons land wel beter dan in hun thuisland. Daar háálden ze de lokale hitparade niet eens. Nérgens anders overigens.

En dat verklaart misschien ook wel direct waarom ik het destijds nooit heb kunnen vinden. Want hoe vaak ik het ook probeerde en hoe ik ook zocht: Dynamic Base schitterde door afwezigheid in de zoekresultaten. En dus schitterde het plaatje ook lang door afwezigheid in mijn 90’s Dance-collectie.

Maar de technologie schreed voort en kort geleden heb ik hem dan uiteindelijk toegevoegd aan mijn collectie. De afgelopen jaren bleken er namelijk genoeg liefhebbers uit hun donkere holen gekropen te zijn die kennelijk wél de single hadden gekocht. En dus kon ik hem downloaden en – weliswaar in de digitale variant – alsnog aan mijn collectie toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *