The stage is yours: Jesper Konings: Roger Sanchez – Another chance

Sensation 2001

Een broeierige zaterdagavond in juli 2001, op een stationnetje ergens in het oosten des lands. Zo begon mijn eerste bezoek aan een groot dancefeest. Met een groep van zo’n 25 lotgenoten per trein naar de Amsterdam Arena voor Sensation. Als 16-jarige toch wel enigszins gespannen of ik überhaupt binnen zou komen, aangezien de minimale leeftijd 18 was.

Een kaartje kostte 95 gulden, nogal jammer om dan onverrichter zake naar huis te moeten. Gelukkig kwam iedereen binnen en werd het een prachtige nacht met onder andere Marco V, Michel de Hey, Erick E. en Jean.

Sensation Black en Sensation White bestonden nog niet. Omdat Miles Stutterheim, samen met zijn broer Duncan de eigenaar/oprichter van ID&T, het jaar ervoor was omgekomen bij een auto-ongeluk werden de bezoekers echter opgeroepen om in het wit gekleed te komen.

We kennen de mooie beelden allemaal. DJ Roog opende de avond. De voor mij nog vrij onbekende DJ sloot af met een nummer dat ik nog niet eerder gehoord had: Another chance van Roger Sanchez. Normaal blijven nummers bij mij pas hangen als ik ze een aantal keer gehoord heb, maar deze bleef direct hangen en is bijna 19 jaar later nog steeds een van mijn favorieten én relevant in de dance scene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *