Roméo – Coming home

Eddy Zoëy liet als schrijver zijn sporen na in muziekland. Een spoor van vernieling, in ieder geval in míjn platenkast, vanwege die rammer Sinterklaas K.poentje van K.dootje en vrijwel direct daarna een spoor van tranen met het hartverscheurende Een doodgewone kat van Joël. Er staat echter nog een plaat op het CV van de radio- en TV-presentator. Hij is namelijk óók de schrijver van een van de grootste hits van 1998: Coming home van Roméo. De single schopte het tot de tweede plaats in de Nederlandse Top 40. Ze legden het alleen af tegen monument Celine Dion met My heart will go on.

Ze hadden ook wel een beetje geluk. Het was op dat moment namelijk erg rustig aan het boyband-front. Boyzone had net een gigantische hit gehad met No matter what en de nieuwe single van de Backstreet Boys zou nog even op zich laten wachten. Alleen 5ive was op dat moment even in de charts te vinden. 

Maar ja, als pubermeisje wil je toch íets hebben om bij te gillen. En het was dát vacuüm dat de Nederlandse soulgroep onbedoeld opvulde. Ze hadden daarvóór al een single uitgebracht maar die had amper verkocht. Pas toen de Rotterdammers zich meldden bij Eddy Zoëy en hij Coming home voor ze schreef, volgde hun doorbraak met bijbehorende gillende pubermeisjes.

Die maanden waren zij opeens ook bij ons in de plaatselijke discotheek te vinden. En toen wij dat zo vanaf een afstandje beschouwden, leek het ons een goed idee om óók een boyband te starten. Kekke kleren, al die meiden aan je voeten… Maar tot een businessplan is het gek genoeg echter nooit gekomen.

Het businessplan van Roméo was daarentegen dik in orde. Want ook de opvolger Secret love werd een dikke hit. Ze zouden daarna nog vier keer in de Nederlandse Top 40 terugkomen. Totdat ze een muzikaal huwelijk aangingen met Gordon. En of het nou aan de samenwerking met de zanger/entertainer lag of aan iets anders, Romeo (inmiddels zónder accent aigu) zou daarna niet meer terugkeren in de charts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *