Dimples D – Sucker DJ

Dimples D - Sucker DJ

Klaar! Het werk zat erop. 30 CD’s vól met mijn favoriete 90’s muziek. Meer dan 35 uur luisterplezier. Het project 90’s dance was tot een einde gekomen. Ik kon rustig achterover leunen. Nou ja, tóch niet helemaal. Wilde ik de term 90’s dance écht eer aan doen, vond ik, dan moest ik ook de hits van vóór 1993 op CD zetten.

Ik had alleen geen enkel benul wat die hits waren geweest, want vóór 1993 luisterde ik nog naar de muziek van mijn vader. Ik had her en der nog wel een verdwaald Top 40-blaadje uit die tijd liggen en wist óók nog wel wat namen van toen. Verder waren er uiteraard de artiesten die ook in ‘mijn’ tijd nog hits hadden gescoord. 2 Unlmited bijvoorbeeld.

Met frisse moed ging ik aan de slag. Maar het werd een lijdensweg. Een uitzondering daar gelaten was het niet de muziek die ik écht leuk vond, of waar dan in ieder geval een fijne herinnering aan kleefde. En van een chronologische volgorde was tot mijn frustratie ook niet echt sprake. Ook het idee dat ik misschien wel de belangrijkste nummers miste, hielp niet mee. Met tegenzin schraapte ik uiteindelijk drie CD’s bij elkaar.

Gelukkig was het niet alleen maar kommer en kwel. Soms waren er lichtpuntjes. Onbekende nummers, die tot mijn verrassing bijzonder leuk bleken te zijn. En eentje waar ik tot op de dag van vandaag vrolijk van wordt is Dimples D met Sucker DJ. Een eendagsvlieg die in 1990 de 8ste plaats behaalde in de Nederlandse Top 40.

Het nummer stond in 1983 al op vinyl. Hiphop-producer Marley Marl vroeg de vrouwelijke rapper om de vocalen te verzorgen op Sucker DJ ‘s (I will survive). De plaat moest het antwoord zijn op Run DMC’s Sucker MC’s (Krush-Groove 1) maar deed niet veel. In 1990 was het echter onze allereigenste Ben Liebrand die het plaatje uit de platenbak viste en het in de mash-up gooide met de tune van een Amerikaanse sitcom. Een onwaarschijnlijke combinatie die echter een schot in de roos bleek. In veel Europese landen werd Sucker DJ een redelijke hit maar het grootste commerciële succes werd geboekt in Australië. Het behaalde daar de 1ste plaats in de plaatselijke hitlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *