Tim Immers – Liever dan lief

Tim Immers - Liever dan lief

Het was wéér zo’n figuur waar we tegen moesten opboksen tijdens het uitgaan. Tim Immers, veel te knap en een goed lichaam, dat hij maar wát graag showde. Maar ook lief, schattig bijna, en dan óók nog een beroemd soapacteur. Zo’n beetje alles wat twee X-chromosomen had adoreerde hem. En dan kwam hij óók nog langs in onze plaatselijke discotheek. Want meneer had een liedje gemaakt.

Het gevolg laat zich raden. Allemaal uitzinnige meiden die die avond geen enkel oog hadden voor ons. Dus omarmden wij maar weer onze biertjes. En zat er niets anders op dan met enige jaloezie te kijken naar al dat gedweil keken dat zich voor het podium afspeelde.

Maar ‘wij’ mannen pakten hem terug. Want in de Nederlandse Top 40 was hij in een strijd verwikkeld met drie van zijn collegaatjes: Linda, Roos en Jessica. Zij hadden al een nummer één-hit op hun naam staan met Ademnood. Nu bestormden zij de hitlijsten met Alles of niets. Driemaal raden wie van de twee acts uiteindelijk de meeste singles wisten te verkopen… Én wie er anno 2019 op 90’s party’s nog wél wordt gedraaid. Géén Tim Immers 😉

Hij zal er overigens geen nacht minder om hebben geslapen. Zijn televisiecarrière zat namelijk al flink in de lift. Hij stoomde door van acteur naar presentator. Zijn eerste klus was het presenteren van de Rabo Top 40 waardoor wij tijdens de TV-uitzending van de nationale hitlijst opnieuw met zijn knappe verschijning werden geconfronteerd. Hij zou daarna nog een handjevol andere programma’s presenteren. En afgelopen jaar keerde hij weer terug in de serie waar het allemaal begon: Goede Tijden Slechte Tijden.

Zijn muzikale bijdrage aan onze vaderlandse historie omvatte uiteindelijk drie singles die het tot de annalen van de Nederlandse Top 40 schopten. Liever dan lief was verreweg zijn grootste hit. Maar ook Roze bril bereikte de charts. Met Vliegen zonder vleugels sloot hij zijn muzikale carrière af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *