Xzibit – Paparazzi

Xzibit - Paparazzi

Het was altijd mijn stille hoop. Dat Xzibit ooit eens een tour zou maken door Nederland, per ongeluk in de buurt van mijn woonplaats zou komen en dat hij mij dan zag rijden. En dat hij mij dan hoofdschuddend zou aanhouden en mee zou nemen naar de plaatselijke Galpin Auto Sports alwaar mijn barrel vervolgens een grandioze make-over zou krijgen. Bij voorkeur met een grote TV en jacuzzi achterin.

Het mocht niet zo zijn. Niet bij mijn Suzuki Alto die met ducttape bij elkaar gehouden moest worden en ook niet bij mijn legendarische Ford Orion die in zijn laatste dagen alleen nog maar achteruit kon rijden. Terwijl het waarschijnlijk prachtige TV had opgeleverd. Maar Pimp my ride ging helaas aan mijn auto voorbij. Maar MTV had wel een ongelooflijke hit te pakken met dit programma. Het maakte de muziekzender, waar inmiddels geen clip meer op te zien was, toch nog een béétje de moeite waard om te kijken.

Presentator van dienst was rapper Xzibit, met die heerlijke stem van hem. Een van de weinige rappers die in de jaren ’90 een plaatsje op een van mijn cassettebandjes wist te veroveren. Ik vond Paparazzi namelijk een geweldig nummer. En ik was niet de enige. De single reikte in 1997 tot de vierde plaats in de Nederlandse Top 40.

Het was ook een briljante combinatie. De engelachtige vocalen van Barbra Streisand, die hij had geleend voor het nummer, vormden een mooi contrast met zijn lage rauwe stem. Hij zou mij vele jaren later nógmaals verrassen toen hij een ondenkbare samenwerking met Within Temptation aanging. Tot onsteltenis van de beide fanbases brachten zij And we run uit. Maar ook hier bleek het een gouden combinatie.

Een wat onbekender nummer van hem is The foundation. Alleen had hij hier geen vrouwelijke evenknie, maar vormden de eerste tonen van The stranger van Billy Joel de muzikale tegenhanger. Het was de opvolger van zijn monsterhit. Een plaat die commercieel maar weinig potten wist te breken. Hij schreef het voor zijn destijds tweejarige zoon die ook figureerde in de clip. Het waren de allereerste stappen voor de jonge Tre(vor) die inmiddels zélf aan de weg timmert als rapper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *