Atlantic Ocean – Waterfall

Atlantic Ocean - Waterfall

Mijn verhouding met het gros van de radio-DJ’s was in de jaren ’90 niet best. En dat had natuurlijk alles te maken met hun houding ten opzichte van mijn favoriete muziek: de house. Want terwijl het genre ruim vertegenwoordigd was in de hitlijsten, kregen de liedjes amper airplay. Sterker nog: een elitaire kwal als Henk Westbroek sprak zich tijdens zijn uitzendingen zelfs regelmatig uit tegen die ‘inhoudsloze boem-boem-muziek’. Hij weigerde simpelweg iets te draaien waar een beat in zat.

Maar omdat ik zelf niet de middelen had om mijn favorieten op single te kopen was ik volledig overgeleverd aan hun grillen. En dus werd ik wél doodgegooid met Oasis, Alanis Morissette en R.E.M. maar moest ik genoegen nemen met hooguit één of twee houseplaatjes per dag. Gelukkig waren er nog mijn Magic Friends en had ik altijd nog de uitzending van de Top 40. Maar dat ik ook daar wel eens genept werd, begreep ik pas toen toen ik een verzamelcassette kreeg waarop onder andere Waterfall van Atlantic Ocean stond.

Want ik vónd het al een fijn nummer, maar waar kwam dat fantastische intro opeens vandaan? Die heerlijke, eerste 45 seconden had ik op de radio in ieder geval nog nooit gehoord. Het bleek dus gewoon bij het nummer te horen en was er kennelijk afgeknipt door de  mannetjes van de radio. Het deed me pijn. Zelfs de DJ’s die ik beschouwde als mijn vrienden omdat zij wél af en toe een houseplaatje draaiden, belazerden mij dus. Grrr… 

We zullen nooit weten of er wellicht méér had ingezeten als op de radio de volledige versie zou zijn gedraaid. Met een tweede plaats in de Nederlandse Top 40 werd het echter alsnog een gigantische hit. Atlantic Ocean kon het succes zelfs prolongeren met de vervolgsingle Body in motion. En 14 jaar later wisten ze nogmaals de charts te halen met de 2009-versie van Waterfall.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *